Retro posteri najpopularnijih online servisa

Srećan sam što živim u dobu kad su mi prijatelji na klik daleko. Na pritisak zelene slušalice, send dugmeta ili nečeg trećeg mogu da stupim u kontakt sa bilo kim. Kako li je bilo bakama i dekama kada nisu imali internet i moblinu telefoniju? Ne mogu da zamislim. Kako bi nam bilo da moramo da čekamo dane ili nedelje da bi primili pismo? Ne želim da znam. Jedno je sigurno: više bi se družili, razgovarali licem u lice i morali bi da poštujemo dogovore. Ako bih se dogovorio sa nekim da se vidimo u petak u 8, teško da bih to mogao da pomerim za kasnije kao što to danas mogu SMSom.

A da su naše bake i deke imali Google, Facebook, Twitter, YouTube, Skype… servise bez kojih danas mnogi ne mogu da zamisle život? Evo kako bi to izgledalo. Fazon šezdesetih.

Rukopisom sam popunio upitnik za pretragu. I poslao poštom direktno u Google. Pa čekao 30 dana na rezultate pretrage? Slatko, Google, slatko.

Retro Google

I dok su kamere još snimale filmove na trake, YouTube je garantovao da će ti filmovi biti dostupni 24 časa dnevno, 7 dana u nedelji, pomoću novog izuma koji se zove internet. Bila je ovo zabava za celu porodicu.

Retro YouTube

Interesantan i ekonomičan način komunikacije, zvani Facebook, sa mogućnošću deljenja fotografija, iskustava i mišljenja sa prijateljima i porodicom na jednostavan način. Da je ovako nešto postojalo pre 50+ godina, Zuckerbreg bi morao više da se potrudi.

Retro Facebook

Bliska, veličanstvena zajednica od 140 karaktera, sa širokim asortimanom virtuelnih ljudi. Uživanje u iskustvima koja su prethodno bila nezamisliva, kao što je deljenje neverovatne količine informacija, uključujući multimediju. Pratite i budite praćeni. To je Twitter!

Retro Twitter

Skype – više od telefona. Audio-vizuelno čudo koje omogućava kontakt sa “novim svetom”.

Retro Skype

I ko zna kojim bi očima gledali današnji svet da je ovo bila tadašnja realnost.

Možete li vi bez ovih servisa?

Copyright: Posteri Twitter, Facebook, YouTube i Skype koji se nalaze ovde delo su brazilske agencije Moma Propaganda kao podrška reklamnoj kampanji Maxi Midia, koja je za slogan imala rečenicu “Everything Ages Fast” (sve brzo stari). Google u retro fazonu delo je meni nepoznatog autora, ako pročita ovo neka se javi da referišem :)

2 komentara

  1. Zgodno :)

    Ja bi rado ugasio tu tehnologiju, barem na koji dan. Mislim da bi vec bilo bolje samo da mobiteli nestanu i vratimo pisma. :)

    Napokon bi prestalo ono: “Sta se nejavis? Poslala sam ti poruku prije 20 min i jos nisi odgovorio!!” :) Ovako bi trebala cekati barem 4 dana da dobije moj kratki odgovor i onda ja jos 4 dana da dobijem njen :)

  2. Slazem se sa komsijom iznad mene.Na postansko sanduce sam poceo da gledam kao na mesto gde stoje racuni i to je to…

Komentariši

Tvoja email adresa neće biti objavljena. Polja označena * zahtevaju unos.