Bluz Čiba Sitija

Umesto uobičajenog “Zdravo svete!” i priče šta sam, kako sam i koliko sam kul, odlučio sam da počnem naslovom prvog poglavlja jedne od mojih omiljenih knjiga…

Svakodnevno se bavim nekim vidom kreacije, i uglavnom ću o tome i pisati. Ko želi da sazna više uvek može da ode na ovu stranu. Mada, mislim da je mnogo romantičnije da se upoznajemo usput, ako ne lično onda preko mejlova, društvenih mreža, komentara i drugih načina interakcije koje nam moderna tehnologija omogućava.

Kako je po mom viđenju poenta blogova deljenje saznanja i mišljenja, i sticanje novih poznanstava, nadam se da ćemo što pre stupiti u kontakt i početi da delimo i da se družimo!

Živeli!

№ 1

4 komentara na “Bluz Čiba Sitija

 1. Prvo, puno sreće i sve najbolje :).

  Drugo, mi na vrlo određen način posmatramo sajtove – znači, umemo da gledamo samo sajtove sa zdravstvenim sadržajem, za koje važe standardi kao za sve sajtove javnih ustanova u EU (v. W3C policy).

  Dakle, vrlo skraćeno, radi se o sledećem:
  1. Transparency and Honesty
  a) Transparentnost podataka o vlasniku i provajderu, o osobi/osobama i/ili organizaciji koja je odgovorna za sam sajt, njegovo postavljanje i održavanje (Article 5 and 6 Directive 2000/31/EC on Electronic Commerce).
  ‎ b) Jasno deklarisanje svrhe i ciljeva sajta.
  c) Jasno definisana ciljna grupacija
  d) Transparentvo navođenje SVIH izvora finansiranja sajta.
  2. Authority
  Ime (naziv) i kredibilitet svih izvora informacija.
  3. Privacy and data protection
  Politika privatnosti, zaštita podataka, sistem procesuiranja ličnih podataka, kao i rukovanje podacima nevidiljivo za korisnike (Community Data Protection legislation (Directives 95/46/EC and 2002/58/EC).‎
  4. Updating of information
  5. Accountability
  a) Povratna informacija (komunikacija) mora biti omogućena.
  b) Sajt može biti linkovan samo sa pojedincima/organizacijama koje imaju odgovarajući stručni/ lični) renome.
  c) Jasno definisana uređivačka politika.
  6. Accessibility.

  Pošto vam je više nego jasno o čemu se sve ovde radi :), ja ne bih dalje rastezala – samo da vam kažem da neke delove ove stranice neće moći jasno da vidi neko sa deuteranopijom (meni lično se desilo nekoliko puta da me ljudi sa tim problemom mole da promenim boju linkova ili slično, za godinu dana).

  Dakle, ako želite da BAŠ bude, ja vam mogu dati literaturu prema kojoj se mi ravnamo, a naravno – na W3C imate SVE :).
  Pa redom, polako…:).

  Ne zamerite na skraćenju, nemam vremena trenutno sve da razgledam – meni je sajt predivan, ali mi gledamo neke druge stvari :).

  I sve najbolje, od srca :).

Ostavi komentar

Adresa elektronske pošte neće biti objavljivana.
Polja koja zahtevaju obavezan unos obeležena su zvezdicom.